Fose septice
din poliesteri armaţi cu fibră de sticlă
-
Fosă septică fibră de sticlă 1000 litri
1.690 lei (TVA inclus) -
Fosă septică fibră de sticlă 1500 litri
1.928 lei (TVA inclus) -
Fosă septică fibră de sticlă 2000 litri
2.261 lei (TVA inclus) -
Fosă septică fibră de sticlă 3000 litri
2.844 lei (TVA inclus) -
KIT DRENAJ FOSE SEPTICE
535 lei (TVA inclus)
Informaţii generale fose septice
Fosa septică este un sistem alternativ de canalizare cu rolul de a epura apele uzate menajere brute. Acest sistem are randament maxim în situaţia în care nivelul dintre ieşirea apei preepurate din fosa septică şi pânza freatică este de minim 2 metri, iar solul este permeabil.
Sistemul de preepurare este compus din două părţi:
- Recipient cilindric compartimentat astfel:
- Decantor primar
- Decantor secundar (dispozitiv Imhoff) cu rolul de separator de grăsimi
- Camera de limpezire
- Sistemul de drenaj
Modul de funcţionare a fosei septice
Apa menajeră este rezultatul folosirii apei în diferite activităţi (bucătărie, duş,toaletă,maşini de spălat, etc). Aceasta conţine materii solide în suspensie de origine minerală şi organică - compuşi ai azotului şi fosforului, cât şi resturi menajere diverse. Apa uzată, evacuată prin racordul general, ajunge în primul compartiment al fosei septice unde are loc decantarea primară a grosierului (materia solidă). În urma acestei operaţiuni rezultă un strat de nămol pe fundul bazinului unde se formează cultura de microorganisme, demarând astfel procesul de descompunere anaerobă (fără oxigen), numit şi fermentaţie. Grăsimile din apa uzată care au o densitate mai mică decât cea a apei se separă la partea superioară formând stratul de spumă. Acestea, datorită construcţiei speciale a dispozitivului Imhoff, sunt reţinute şi în al doilea compartiment ajunge doar apa, iar procesul de preepurare continuă prin decantarea suspensiilor şi evacuarea în dren.
Drenul fosei septice este definit ca o excavaţie cu lăţimea de 40-60 cm şi cu adâncimea de 70-120 cm. Pe fundul acestuia se pune un strat de nisip (spălat) de 10-15 cm. Peste acesta se pune un strat de piatră spartă (40 - 80 cm) care va îngloba ţeava de dren. Pentru a evita pătrunderea în dren a apelor meteorice sau a malului, peste stratul de piatră se întinde o folie PVC, iar apoi stratul de umplutură. Lungimea drenului este determinată de volumul fosei septice (4-5 ml/1000L), însă nu va depăşi 20 ml pe o singură direcţie.
Sistemul de drenaj al foselor septice
Sistemul de drenaj are rolul de preluare a apei epurate anaerob în fosă şi de epurare finală prin filtrarea şi descompunerea aerobă a acesteia în sol. Solul în care se va executa drenajul trebuie să nu fie excesiv de nisipos pentru a nu permite infiltrarea imediată a apei tratate în pânza freatică, dar nici excesiv de argilos pentru că reţine prea mult apa tratată. Se va lua în considerare solul de la o adâncime egală şi mai mare decât cea la care se instalează liniile de drenaj. Liniile de drenaj se vor amplasa astfel încât să se păstreze o cotă de cel puţin 2 metri faţă de pânza freatică cea mai apropiată. Panta câmpului de drenaj trebuie să fie mai mare de 1:100 şi nu trebuie să se găsească înt-o arie susceptibilă de alunecări (în cazul pantelor mari, liniile de drenaj se vor amplasa în scară, paralel cu panta). Reţeaua de drenaj trebuie amplasată la o distanţă mai mare de 10 de metri de orice puţ sau sursă de apă potabilă.
Calitatea apei rezultată dintr-o fosă septică
În urma studiilor efectuate s-a ajuns la concluzia că pentru a obţine o calitate superioară a procesului de epurare este necesară o dimensionare corectă a fosei septice, precum şi execuţia corectă a sistemului de drenaj. FosaFibra ca producător a ţinut cont la dimensionarea foselor septice tricompartimentate de STAS -urile existente (consumul standard de apă menajeră pe zi de persoană), de destinaţia imobilului şi de timpul necesar unei cantităţi predefinite de apă pentru a trece prin toate procesele în urma cărora apa epurată aerob şi anaerob ajunge în pânza freatică fără a o afecta. În urma analizelor de laborator şi a testelor efectuate pe produsele noastre s-a ajuns la rezultatul dorit şi anume că acest sistem alternativ canalizării este capabil să asigure o calitate a apei epurate în conformitate cu legislaţia în vigoare (normativul NTPA 001 - 2002 cu privire la deversarea apelor menajere în mediul natural).

Garanţie
24 de luni echipament
12 luni componente electrice

Consultanţă
Gratuit te ajutăm să alegi produsul potrivit pentru nevoile tale.

Plată
Poţi achita cash, prin transfer bancar sau cu cardul.