Separatoare de hidrocarburi
din poliesteri armaţi cu fibră de sticlă
-
Separator de hidrocarburi 1,5 litri/sec clasa I
2.415 lei (TVA inclus) -
Separator de hidrocarburi 1,5 litri/sec clasa II
2.195 lei (TVA inclus) -
Separator de hidrocarburi 3 litri/sec clasa I
3.099 lei (TVA inclus) -
Separator de hidrocarburi 3 litri/sec clasa II
2.820 lei (TVA inclus) -
Separator de hidrocarburi 4 litri/sec clasa I
3.784 lei (TVA inclus) -
Separator de hidrocarburi 4 litri/sec clasa II
3.439 lei (TVA inclus) -
Separator de hidrocarburi 6 litri/sec clasa I
5.147 lei (TVA inclus) -
Separator de hidrocarburi 6 litri/sec clasa II
4.676 lei (TVA inclus)
Separator de hidrocarburi
Aplicabilitate:
- Separatoarele de hidrocarburi se utilizează în marea majoritate a ramurilor industriale (drumuri, autostrăzi, parcări, zone cu transport auto, staţii peco, spălătorii auto, service-uri, garaje, posturi de transformare) unde, ca urmare a activităţilor de producţie și/sau exploatare, se generează cantităţi mari de uleiuri și lichide insolubile.
- Acestea, datorită diferenţei de densitate, formează flotori care plutesc la suprafaţa apelor, diminuând transferul de oxigen între mediul extern (atmosferă) și apă, cu efecte foarte nocive asupra ecosistemelor acvatice.
- Din aceste considerente se impune pretratarea apelor înainte de deversarea în mediul înconjurător.
Principii de funcţionare:
Separatoarele de hidrocarburi reţin lichidele uşoare şi sedimentează particulele solide din apa tratată. Este foarte important să alegem corect tipul de separator pentru fiecare tip de obiectiv. Un separator nu trebuie să fie nici prea mic pentru că atunci nu mai poate prelua în totalitate debitul sau/şi nu va putea aduce apa în parametrii ceruţi, dar nici prea mare din considerente de ordin economic. Atât apa pluvială cât şi apa industrială care conţine hidrocarburi şi alte substanţe (praf, nisip sau alte substanţe solide) în prima fază ajung în decantor.
Un deflector încorporat asigură reducerea vitezei apei la intrarea în separator, ajutând procesul de sedimentare a substanţelor solide conţinute de apa tratată. În următoarea fază, apa contaminată cu hidrocarburi intră în camera de separare unde hidrocarburile se ridică la suprafaţă, fiind mai uşoare decât apa.
Apa rezultată din separator în acest mod are suspensii solide sub 50 mg/l şi hidrocarburi sub 100 mg/l, fiind permisă evacuarea acestor ape în reţeaua de canalizare a localităţii.
In cazul in care apa este deversata intr-un mediu natural, concentratia de hidrocarburi nu trebuie sa depaseasca 5 mg/l iar pentru a obtine acesti parametri trebuie ca separatorul de hidrocarburi sa fie dotat cu filtru coalescent.
Iesirea apelor din separator se face printr-o trapa dotata cu obturator automat ce face imposibila eliminarea hidrocarburilor in canalizare sau mediu natural.
Conform Standardelor Europene separatoarele de hidrocarburi se împart în două categorii :
- Clasa 1 – separatoare de hidrocarburi cu filtru coalescent – cantitatea de hidrocarburi în efluent este de maxim 5 mg/l. Efluentul de la un asemenea separator de hidrocarburi poate fi evacuat direct în emisar (râu, pârâu, lac, etc);
- Clasa 2 – separatoare de hidrocarburi gravitaționale (fără filtru coalescent – cantitatea de hidrocarburi în efluent este de maxim 100 mg/l. Efluentul provenit de la un separator de hidrocarburi clasa 2 poate fi evacuat doar în rețelele de canalizare a orașelor, comunelor sau într-o altă stație de epurare.
Principiul coalescenţei:
Particulele fine de hidrocarburi ajung in filtrul coalescent, unde se combina cu alte particule fine, rezultand picaturi mai mari care sunt apoi eliberate din filtru si separate, ridicandu se la suprafata.
Filtrul coalescent este facut pentru a aduna pe suprafata lui particulele de hidrocarburi care nu au suficienta masa volumetrica pentru a se ridica la suprafata.
Stratul de hidrocarburi creat pe suprafata filtrului se ridica la suprafata imediat ce capata suficienta masa volumetrica. Filtru coalescent ajuta la obtinerea unei incarcari la descarcare de sub 5 mg de hidrocarburi/litru.
Obturatorul automat este un sistem de siguranta care opreste evacuarea din separator a hidrocarburilor in cazul in care acesta nu este intretinut sau in cazul
unor debite mai mari decat debitul separatorului. Iesirea din separator este obturata printr-o valva conectata la un flotor care este tarat la o densitate intre cea a apei si cea a hidrocarburilor. Acest flotor pluteste la suprafata de contact dintre apa si hidrocarburi, iar in momentul in care in separator este acumulta cantitatea maxima de hidrocarburi, flotorul obtureaza iesirea.
By-pass este un sistem construit intr-un separator pentru preluarea debitelor mari cu decantarea acestora. Cu acest sistem montat pe un separator va creste debitul nominal al acestuia de 5 ori (by-pass standard). Separatoarele cu by-pass sunt folosite pentru preluarea apelor pluvilale de pe suprafete mari.
Acest sistem permite functionarea separatorului si in cazul unor ploi torentiale. Cand ploua cantitatea de apa pluviala ce intra in separator depaseste debitul acestuia. Odata ce debitul nominal este depasit, by-pass-ul, care este situat in decantor deasupra nivelului de intrare a apei in separator, preia debitul suplimentar. Apa intra in decantor unde nisipul si namolul sunt retinute dupa care apa, care contine foarte putine hidrocarburi, este preluata de by-pass, ocoleste separatorul si este evacuata.
Exploatare:
Perioada dintre doua vidanjari este, in medie, de 2-6 luni conditionata fiind de volumul separatorului de hidrocarburi, cantitatea de apa epurata, tipul si concentratia substantelor insolubile folosite. Obligatoriu se vidanjeaza ambele compartimente ale separatorului. Pentru repunerea in functiune se scoate filtrul coalescent care se degreseaza si se spala bine. Dupa efectuarea operatiunilor descrise mai sus, se umplu cu apa curata ambele compartimente ale separatorului, se pozitioneaza filtrul coalescent si plutitorul si procesul de epurare poate fi reluat.
Avantaje:
- Costuri minime de instalare datorate modului simplu de fabricatie;
- Rezistenta indelungata;
- Costuri minime de intretinere;
- Eficienta ridicata datorata proiectarii minutioase a compartimentelor si dimensionarii in functie de debitul de apa uzata.

Garanţie
24 de luni echipament
12 luni componente electrice

Consultanţă
Gratuit te ajutăm să alegi produsul potrivit pentru nevoile tale.

Plată
Poţi achita cash, prin transfer bancar sau cu cardul.